NOS stopt wangedrag in de doofpot; FC Utrecht betreurt gedrag fans

De leiding van FC Utrecht beteurt het gedrag van een deel van de aanhang van de club tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (0-2). Supporters zongen niet alleen kwetsende spreekkoren. Ze gooiden ook met vuurwerk en andere voorwerp richting voetballers van Ajax. Vreemd genoeg liet de NOS in de samenvatting van het duel totaal niets zien of horen over het wangedrag. Ook het AD doet net of haar neus bloed. Deze feyenoordkrant weet wel ludiek op te merken dat er pannenkoeken gegooid werden door de Utrecht-aanhang maar zwijgt voor het gemak maar over het wangedrag van deze ‘fans’.

De Telegraaf maakte het bijna net zo bont. De ‘krant van wakker Nederland’ benoemd welliswaar de ongeregelheden maar plakt er vervolgens een foto onder met als onderschrift ‘De Utrecht supporters’. Wie goed kijkt ziet toch echt dat deze fans Ajacieden zijn getuige de AFCA-vesten en Aegon shirts. Hoe blind kun je zijn?! Update: Kennelijk is de krant wakker geschud: De foto is inmiddels aangepast!

Du Chatinier: ‘Ik wel’
Utrecht-trainer Du Chatinier is duidelijk in zijn mening over het gedrag van zijn aanhang: “Heel treurig allemaal”, aldus Du Chatinier. „Ik was vroeger geen lieverdje als voetballer, maar dit kan allemaal niet. Ik heb wel normen en waarden.”

Dop
Voorzitter Jan Willem van Dop betreurde het wangedrag van een deel van de aanhang van FC Utrecht. „Maar ik weet niet of er iets verandert als er geen supporters van Ajax meer naar Utrecht komen. Zou er dan niets worden geroepen?”

Ajax neemt al geen supporters meer mee naar ADO Den Haag en Feyenoord. Fans van die clubs zijn voorlopig ook niet welkom in de ArenA.

Related posts