Ajax heeft weinig moeite met Utrecht: 0-2

Miralem Sulejmani heeft zijn draai bij Ajax nog niet gevonden en krijgt te maken met de nodige kritiek op zijn spel. Zondagmiddag bewees hij in Utrecht dat hij echter wel degelijk van waarde kan zijn. Met twee assists zorgde de Servische dribbelaar ervoor dat een onmachtig FC Utrecht in eigen huis aan de kant werd gezet: 0-2.

Ajax kwam eigenlijk geen moment in de problemen en won simpel met 0-2. Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Sulejmani zette Van der Wiel na amper 9 minuten vrij voor het doel en de verdediger benutte het buitenkansje: 0-1. Ajax had vervolgens het duel volledig in handen. Vermeer werd maar weinig echt getest.

Na rust zorgde FC Utrecht voor meer druk. De kansen waren er echter voor Ajax. Dit keer was het Vertonghen die uit een assist van Sulejmani raak kopte. Het duel was daarmee eigenlijk beslist. van der Gun was nog even dichtbij de aansluitingstreffer, maar omdat die uitbleef werd het geen moment meer spannend.

Blessure Vertonghen
Voor Ajax leek het zodoende een mooie middag te gaan worden in de geboortestad van coach Marco van Basten, maar vlak voor tijd kwam er toch een smetje op de zege. Vertonghen kreeg in een sprint last van zijn hamstring en ging kermend van de pijn naar de grond. Omdat Ajax al drie keer gewisseld had mocht er niet meer gewisseld worden, maar daar baalde Van Basten nauwelijks van. Zorgelijker is dat de blessure van de Belg er ernstig uitzag. Spoedig zal hij onderzocht worden door de Amsterdamse artsen.

Ongeregeldheden
FC Utrecht fans zorgden overigens voor ongeregeldheden tijdens het duel. Naast kwetsende spreekkoren werd er met vuurwerk en andere spullen gegooid. Of dat nog gevolgen gaat hebben, zal moeten blijken. De stadionspeaker sprak er verschillende keren schande van. Scheidsrechter Roelof Luinge staakte de wedstrijd niet.


Sfeeractie van de Bunniksite


Sulejmani was met twee assists eindelijk eens nuttig


Van der Wiel is uitzinnig van vreugde nadat hij Ajax op 0-1 heeft gezet


Felicitaties voor de doelpuntenmaker


Jan Vertonghen zet Ajax op 0-2


Roelof Luinge overlegt met de vierde official over de schandalige spreekkoren


Jan Vertonghen schreeuwt het uit van de pijn. De Belg is er waarschijnlijk een lange poos uitFC Utrecht-Ajax 0-2 (0-1)
0-1 Gregory van der Wiel (‘9)
0-2 Jan Vertonghen (’63)

Toeschouwers: 23000
Geel: Lindgren en Suarez (beiden Ajax), Keller, Schut en v.d.Gun (allen Utrecht)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Oleguer, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh (’57 Vurnon Anita), Rasmus Lindgren, Jan Vertonghen, Miralem Sulejmani (’67 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez, Urby Emanuelson (’46 Leonardo)

Opstelling FC Utrecht:
Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu, Silberbauer, Caluwé (’67 George), v.Dijk, Cziommer, Loval, v.d.Gun (’46 Boussaboun)

Related posts