There are no ads, please add some


Vermeer tekent voorlopig niet bij

Kenneth Vermeer praat pas in mei met Ajax over het eventueel verlengen van zijn tot 2010 lopende contract. De vervanger van de zieke Maarten Stekelenburg sleepte zijn ploeg erdoorheen in het UEFA Cupduel met Fiorentina (1-1), voelt zich ondanks zijn reserverol gewaardeerd, maar wil geen overhaaste beslissing nemen over zijn toekomst. “Ajax heeft al een paar keer aangegeven met Kenneth om tafel te willen, maar hij houdt de boot af. Hij wil kijken wat het perspectief is”, aldus de zaakwaarnemer van de uitblinker, Winny Haatrecht.

“Dit seizoen staat in het teken van ontwikkeling, het bemachtigen van de plek áchter Stekelenburg, waarbij hij het tijdens de schouderblessure van Maarten uitstekend heeft gedaan. Volgend jaar wil hij eerste keeper worden: bij Ajax of ergens anders. Kenneth heeft beslist de intentie om te blijven”, zegt de manager. Stekelenburg heeft in diverse interviews door laten schemeren een buitenlands avontuur wel te zien zitten. ,,De hele gang van zaken wachten we even af”, aldus Haatrecht. Na het herstel van Stekelenburg gaf trainer Marco van Basten in de winterstop aan dat het voor hem ‘fiftyfifty’ was wie er de tweede seizoenshelft zou gaan keepen. De international kreeg de voorkeur. “Maarten heeft een streepje voor, omdat hij al jaren de eerste keeper is van Ajax, het goed heeft gedaan, international is, aanvoerder en meer ervaren is”, verklaarde de trainer zijn keuze. Die wordt nu heroverwogen. ,,We gaan het er in de technische staf over hebben wie er tegen FC Utrecht op doel staat”, zei Van Basten ná Fiorentina.

Hoewel het de nog steeds zieke Stekelenburg niet alleen viel aan te rekenen, verspeelde Ajax na de competitiehervatting in recordtijd de titel. Vermeer gaat ervan uit dat hij – als Stekelenburg opgeknapt is – weer genoegen zal moeten nemen met een plaats op de bank. “Ik denk dat Maarten keept. Maar als het moet, sta ik er.”

Mocht Van Basten besluiten Vermeer op te stellen, dan bezorgt hij bondscoach Bert van Marwijk nog geen maand voor de belangrijke interlands tegen Schotland en Macedonië wat extra hoofdbrekens. De tweede doelman van Ajax onder de lat van Oranje posteren, lijkt geen optie en het alternatief Henk Timmer (Feyenoord) is ook niet bepaald onomstreden. “Of ik met het Nederlands elftal bezig ben? Nee”, zegt Vermeer. “Ik focus me lekker op Ajax.” Overigens gaf Van Marwijk eerder aan een basisplaats voor sommige spelers te kunnen billijken, ook als ze even op de bank terechtkomen.

Gerelateerde posts