Van Basten: ‘Marseille op dezelfde manier bestrijden dan moet het kunnen’

Marco van Basten was na afloop van de UEFA Cup wedstrijd tegen Fiorentina vooral opgelucht: “Controle hadden we niet echt. We hadden onze handen vol aan Fiorentina. “Met het nodige kunst- en vliegwerk hebben we het lang spannend weten te houden en op laatst profiteerden we van een mogelijkheid die Leonardo zichzelf eigenlijk geeft. Dat was ook onze hoop.”

In de beginfase dreigde het al helemaal mis te gaan voor Ajax, maar doelman Kenneth Vermeer hield zijn ploeg in de race. “In de beginfase pareerde hij drie schoten op rij en hij sleepte ons er zo doorheen,” was de Ajax-trainer lovend. Ook daarna moest Vermeer nog enkele keren handelend optreden. “Ze waren sneller, slimmer en overal gerafineerder in. Na rust hebben we het wat beter weten te pareren, maar in de eerste helft was het zeer moeilijk om ze van onze goal weg te houden,” zei Van Basten tegen de NOS.

In de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi wacht nu Olympique Marseille, de ploeg die FC Twente uitschakelde. Van Basten ziet wel kansen tegen de Fransen. “Het is een ploeg die je op dezelfde manier moet bestrijden als Fiorentina. En dan moet het wel kunnen.”

Related posts