Vertonghen: ‘We zullen op onze hoede moeten zijn’

Jan Vertonghen zal waarschijnlijk weer deel uitmaken van de selectie voor het UEFA Cup duel met Fiorentina. De Belg die aan de kant stond met een voetblessure lijkt weer speelklaar. Over het treffen met de Italianen blikt de Belg vooruit.

Vertonghen verwacht een sterker Fiorentina dan vorige week. ‘Als je het mij vraagt hebben wij het echte Fiorentina nog niet gezien, maar goed dat telt ook voor ons. Wij misten daar ook diverse krachten die nu wel weer inzetbaar zijn’. De Belg, de de wedstrijd in Florence nog moest missen door een voetblessure, zal mogelijk als linksachter fungeren in het team van Marco van Basten. Het lijkt te duiden op een verdedigende gedachte bij de oefenmeester, hetgeen Vertonghen niet zou bevreemden: ‘Alles dichthouden, dat is nu belangrijker dan ooit’.

Vertonghen gelooft wel in een goede afloop van het duel ‘Waarom niet, wij staan tenslotte met 1-0 voor en zullen het achterin goed dicht moeten houden. Ook Fiorentina zal op hun hoede zijn want mochten wij scoren dan zal dat de wedstrijd nog meer ten goede komen. Ajax zal vooral heel oplettend moeten zijn. Alles om het Fiorentina zo lastig mogelijk te maken’, aldus de herstelde Jan Vertonghen.

Related posts