FIFA draait door: ‘Oranje-kaart en clown extra op het veld’

De spelregelcommissie IFAB van de Wereldvoetbalbond FIFA spreekt komende zaterdag tijdens een bijeenkomst in Manchester over de invoering van een oranje kaart. Oud-scheidsrechter Pierluigi Collina toonde zich maandag een voorstander. “Er zijn situaties waarin een gele kaart te licht is en een rode te zwaar”, aldus de Italiaan.

Een speler die een oranje kaart krijgt, wordt tijdelijk uit het veld gestuurd om af te koelen. In sporten zoals rugby bestaat een dergelijke mogelijkheid al. De voetbalbond van Noord-Ierland heeft het voorstel van de oranje kaart bij de FIFA ingediend.
Collina wil ook het voorstel van UEFA-voorzitter Michel Platini om met twee scheidsrechters te experimenteren, bespreken in de scheidsrechterscommissie van de FIFA. De 49-jarige Italiaan, die onder meer een Champions League-finale en een WK-finale floot, is momenteel scheidsrechtersbaas in eigen land.

Clown extra
Het zou slimmer zijn als de voetbalbond eindelijk de vierde man eens een stopwatch in zijn handen duwt zodat we kunnen gaan werken aan zuivere speeltijd. Ook zou inzzge voor de scheidsrechters op camera’s op de doellijn geen luxe zijn. Maar nee, de FIFA zet liever nog een clown extra op het veld!

Related posts