Ajax mazzelt tegen FC Volendam: 2-1

Ajax heeft zondag in de namiddag een uiterst benauwde zege geboekt op hekkensluiter FC Volendam. De Ajacieden wonnen in eigen huis met slechts 2-1 en kwamen nog goed weg.

Kijk hier voor het uitgebreide fotoverslag van dit duel

Ajax dacht het klusje tegen FC Volendam wel even te klaren. De Ajacieden kwamen echter bedrogen uit en moesten tot het uiterste gaan om de hekkensluiter in de Eredivisie niet tot een stunt te laten komen. De Amsterdammers speelden zo gemakzuchtig tegen FC Volendam dat de hekkensluiter van de eredivisie tot de slotminuut hoop op een stuntje mocht koesteren. Ajax won uiteindelijk nipt, ook omdat de tegenstander in de slotfase twee uitstekende kansen op de gelijkmaker miste.

Ajax mocht zodoende niet klagen over een gebrek aan geluk. De ploeg van Marco van Basten, die ook in de uitwedstrijd bij Volendam al de nodige moeite hadden met de provinciegenoot, maakten in de ArenA een bijzonder makke indruk en kwamen uiteindelijk met de schrik vrij. Dat het duel echter niet eerder beslist was had de ploeg van Van Basten aan zichzelf te wijten. Vooral via Luis Suárez kreeg de thuisploeg voldoende kansen tegen de hekkensluiter van de competitie, maar de Uruguyaan wist slechts een keer te scoren.

De dertiende seizoenstreffer van Suárez betekende na een half uur spelen de gelijkmaker in de wedstrijd. Nadat de spits van Ajax al de nodige kansen om zeep had geholpen was Volendam eerder namelijk verrassend op voorsprong gekomen via een treffer van Gerson Sheotahul. De aanvaller, die ook al in de eerdere wedstrijd tegen Ajax de openingsgoal had gescoord, was over het hoofd gezien door de Amsterdamse defensie en prikte eenvoudig de openingstreffer binnen.Het was uiteindelijk Thomas Vermaelen die met een intikker de drie punten veilig stelde voor het team van Marco van Basten.

Diezelfde Van Basten liet tegenover de camera’s van Eredivisie Live weten het ook niet meer te snappen. ‘Als je als spits zulke opgelegde kansen mist dan vraag je om moeilijkheden. Wij hadden de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen en brachten onszelf daarna onnodig in een benarde positie’. Van Basten wil deze week voor de zoveelste keer weer met zijn selectie om de tafel gaan zitten om ook deze beschamende vertoning te gaan evalueren. Marco wij wachten weer in spanning af……..

Ajax-FC Volendam 2-1(1-1)
0-1 Sheotahul (15′)
1-1 Suarez (29′)
2-1 Vermaelen (75′)

Scheidsrechter: Van Meenen
Toeschouwers: 49.749
Gele kaarten: Oleguer(Ajax) Schilder,De Lange(Volendam)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, v,d Wiel, Wielaert, Oleguer, Vermaelen, Anita, Lindgren, Schilder(Aissati/60), Bakircioglu,(Sulejmani/46), Suarez,Leonardo.

Opstelling FC Volendam:
Verhoeven,Yildiz, Schilder(De Wit/46), Bakens, Meijers, De Lange, Hofstede(Smit/66), Boots(Platje/79), v Dijk, Sheotahul, v Zaanen.

Related posts