Van Basten: ‘Er was saamhorigheid. We hebben voor elkaar geknokt’

Marco van Basten was een tevreden man na de overwinning op Fiorentina. Tegenover de NOS verklaarde de Ajax-coach dat zijn ploeg geluk heeft gehad, maar de zege verdiende. ‘Al met al is het niet helemaal uit de lucht komen vallen, maar we mogel wel tevreden zijn met deze overwinning’, aldus Van Basten.

‘De afwezigheid van een aantal spelers heeft ons de impact gegeven en we waren in staat om compact te spelen’.

Saamhorigheid
Van Basten was ook tevreden over de werklust van zijn ploeg. ‘Er was saamhorigheid. We hebben voor elkaar geknokt. Het is een sport, het gaat in eerste instantie om winnen. Daar heb je de juiste mentaliteit voor nodig. Het zag er niet mooi uit, maar we hebben het wel gehaald’, besluit Van Basten met een brede glimlach.

Hard gewerkt
Ook doelpuntenmaker Kennedy Bakircioglü haalde de Amsterdamse werklust aan. “Iedereen heeft hard gewerkt voor elkaar, we hebben het heel goed gedaan”, glimlachte de aanvaller. Van vaste klant in het beloftenteam van Ajax tot matchwinner in de UEFA Cup, de Zweed kon zijn geluk niet op. “Het voelde heel speciaal dat ik scoorde. Ik begon voor de tweede keer achter elkaar in de basis, ik hoopte dat ik deze kans nog een keer zou krijgen.”

Related posts