Eigenwijze Vertonghen sloeg advies Van Basten in de wind

Jan Vertonghen sloeg het advies van Marco van Basten om de oefeninterland België- Slovenië van afgelopen woensdag te laten schieten, in de wind. “Jan heeft al een paar weken last van zijn voet, maar toch steeds gespeeld”, benadrukt de Ajax-trainer, die tegen Feyenoord, en nu dus ook tegen Fiorentina, geen beroep op de Belg kon doen.

“Ik heb gezegd dat het misschien niet verstandig was om voor België te spelen, maar hij is toch gegaan”, citeert De Telegraaf de voormalig bondscoach donderdag. Of Vertonghen zondag tegen FC Volendam wel van de partij is, weet Van Basten niet. “Hij moet nu eerst helemaal fit zijn. Al is het vervelend om hem te moeten missen. Zeker in deze situatie, waarin we al zo veel geblesseerden hebben.”

Maandag werd al bekend dat Van Basten in Florence niet kan beschikken over Darío Cvitanich en Gabri. Cvitanich kampt met een bovenbeenblessure en kwam op 3 februari voor het laatst in actie namens Ajax. Gabri viel zondag tegen feyenoord (2-0 zege) uit met een lichte hersenschudding Van Basten heeft Javier Martina en Evander Sno weer in de selectie opgenomen. Darko Bodul maakt geen deel uit van de groep.

Bron: Partnersite Voetbalzone.nl

Related posts