Ajax verrast vriend en vijand in Florence: 0-1

Ajax heeft vriend en vijand verrast door vanavond de UEFA Cup uitwedstrijd tegen Fiorentina met 0-1 te winnen. Kennedy Bakircioglu was de matchwinner met een fantastisch afstandsschot onderkant lat.

Morgen hopen wij een fotoverslag te hebben van de Ajax-fans in Florence…

Tot aan het doelpunt speelde Ajax angstig en leek het wachten op een treffer van de sluwe Italiaanse spitsen Gilardino en Mutu. Toen Ajax eindelijk de schroom van zich af gooide en naar voren durfde te voetballen bleek de defensie van Fiorentina toch minder zeker dan verwacht. Vooral het inbrengen van Leonardo voor de opnieuw telleurstellende Sulejmani zorgde voor meer gevaar. Van Basten had op het laatste moment toch de voorkeur gegeven aan Sulejmani omdat die balvaster zou zijn dan de Braziliaan maar Leonardo bewees net als afgelopen zondag het ongelijk van zijn trainer.

Leonardo was na een klein uur koud in het veld voor Miralem Sulejmani of Ajax kwam op voorsprong. De Florentijnse ploeg wist de bal niet uit de zestien weg te krijgen. Via veel schijven kreeg Kennedy Bakircioglu de kans om uit te halen. Dat deed de Zweed fantastishc; via de onderkant van de lat werd het 0-1.

Ajax kwam goed weg nadat Alberto Gilardino een honderd procentkans om zeep hielp. De Italiaanse aanvaller kreeg ruzie met de bal en verknoeide daarmee de beste kans op de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Ajax zelfs de beste kansen. Leonardo slalomde door de defensie van Fiorentina en werd gestuit. De vrije trap van Suarez leverde Ajax nog een grote kans op maar de doelman keerde zijn inzet.


Emanuelson deed het weer prima op het middenveld


Robbert Schilder had het lastig als linksback en ontsnapte aan een tweede gele kaart


Vernon Anita stond door de blessure van Gabri opnieuw in de basis


Kennedy springt van vreugde in de armen van Van Basten

Luis Suarez liet zien ook op dit niveau zeer gevaarlijk te zijn


De spelers bedanken de ruim 1300 meegereisde Ajax-fans


Suarez gooit zijn shirt in het Ajax-vak


Van Basten zwaait nog een keer naar de meegereisde Ajax-fans


Een mooi gebaar na afloop: De Fiorentina-spelers vormen een erehaag voor de Ajacieden

Fiorentina-Ajax 0-1 (0-0)
60. Kennedy Bakircioglu 0-1

Scheidsrechter: Muñiz Fernández (Spa)
Toeschouwers: 19018
Kaarten: Geel: Suarez, Schilder en Vermaelen (allen Ajax), Gamberini (Fiorentina)

Opstelling Fiorentina:
Frey, Zauri, Gamberini, Dainelli, Pasqual, Montolivo, Melo, Gobbi (’58 Kuzmanovic), Semioli (’58 Jovetic), Gilardino, Mutu

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Robbert Schilder (’77 Evander Sno), Vurnon Anita, Rasmus Lindgren, Urby Emanuelson, Kennedy Bakircioglu, Luis Suarez, Miralem Sulejmani (’58 Leonardo)

Related posts