Ex-Ajacied Hoogervorst via Gijon, Real Madrid en Barcelona nu op jacht naar contract bij Volendam

Michael Laudrup is de enige buitenlander die zowel voor Ajax, Barcelona als Real Madrid speelde. Maar er is ook één Nederlander die bij al deze drie grootmachten onder contract stond. Een mooie kwis-vraag. Zijn naam: Jeffrey Hoogervorst. Wie is Jeffrey Hoogervorst, zullen velen zich afvragen.

De 24-jarige centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en was bij verschillende nationale jeugdteams international. In de zomer van 2002 vertrok de Nederlander richting Gijon, nadat hij te horen kreeg geen toekomst te hebben in Amsterdam. In 2006 werd hij ingelijfd door Real Madrid dat hem stalde bij Real Madrid Castilla, dat zijn de beloften van de club uit de hoofdstad, die in de segunda division spelen. Vervolgens vertrok hij naar de andere Spaanse grootmacht; Barcelona. Bij beide Spaanse topclubs speelde hij nooit in het eerste. Barcelona verlengde afgelopen seizoen zijn contract niet.

Hoogervorst zocht zijn heil daarna bij clubs in Cyprus, Zwitserland en Engeland, maar vond geen werkgever. Vorige week was hij op proef bij FC Zwolle. Hoogervorst probeert nu een contract bij hekkensluiter van de Eredivisie; Volendam, af te dwingen.

Related posts