Jong Ajax wint topper tegen Jong NEC; Rentree Aissati

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong NEC met 1-3 gewonnen en blijft daardoor koploper in de competitie. Marvin Zeegelaar, Edgar Manucharyan en Jeffrey Sarpong scoorden. Ismaïl Aissati maakte zijn rentree. De ploeg van Adrie Koster heeft nu zes punten voorsprong op Jong FC Twente, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Jong NEC staat derde met zeven punten achterstand en twee duels minder gespeeld.

Het duel in Nijmegen begon ruim een kwartier later dan gepland omdat de aangestelde scheidsrechter vanwege een ongeluk in het verkeer niet in actie kon komen. Marvin Zeegelaar zette Jong Ajax voor rust op voorsprong na een voorzet van Javier Martina. Na rust kwam NEC op gelijke hoogte via een goal van Mark van den Boogaart, die Dennis Gentenaar passeerde. Met Aissati in de ploeg voor Claasen trok Ajax de winst uiteindelijk naar zich toe. Invaller Manucharyan (78ste minuut) en Sarpong (89ste minuut) maakten de beslissende goals.

,,We gaan nu echt alleen aan kop”, aldus Koster na afloop van de wedstrijd. ,,We willen heel graag een keer met dit team kampioen worden, dus nu moeten we deze voorsprong zien vast te houden.” ,,Ismaïl maakte het verschil in de tweede helft”, gaf Koster de aanvallende middenvelder en compliment. ,,Hij zorgde voor slimheid in het elftal.”

Jong Ajax speelt maandag 2 maart thuis tegen Jong FC Twente, de nummer twee op de ranglijst.