Ajax wint eenvoudig van feyenoord: 2-0

Na een serie van vier wedstrijden waarin Ajax slechts één schamel puntje pakte, hebben de Amsterdammers weer eens gewonnen. In eigen huis werd Feyenoord met 2-0 verslagen. De score had een stuk hoger uit kunnen vallen, maar na de openingstreffer van Thomas Vermaelen miste Ajax een aantal opgelegde kansen. Na de tweede gele kaart voor Dwight Tiendalli zorgde Urby Emanuelson, op aangeven van Luis Suarez, in de slotminuten voor de definitieve beslissing.

Kijk hier voor het fotoverslag van dit duel

Ajax startte met zowel Kennedy Bakircioglu als Oleguer, als vervanger van de geblesseerde Jan Vertonghen, in de basis. De eerste helft was allerminst vermakelijk. Pas in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf kwam het duel echt op gang. Schoten van Urby Emanuelson en Luis Suarez werden door Henk Timmer prima onschadelijk gemaakt. Gabri haalde het einde van de eerste helft niet. De Spanjaard moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Vurnon Anita.

In de 52e minuut bleek dat de keuze van Marco van Basten om Kennedy Bakircioglu in de basis te laten beginnen een goede was. De Zweed leverde de assist bij de goal van Vermaelen. De verdediger liep een vrije trap van Bakircioglu makkelijk binnen bij de tweede paal. Na de goal kreeg Ajax via Suarez de kans om verder afstand te nemen van de nummer twaalf van Nederland. De stift van de Uruquaan belandde echter op de lat en de rebound van Bakircioglu was een prooi voor Timmer. Een prachtige vrije trap van Emanuelson raakte de paal en kort voor het einde raakte Suarez via Timmer nogmaals het houtwerk.

In die fase speelde feyenoord al met een man minder, omdat Dwight Tiendalli zijn tweede gele kaart kreeg na een charge op invaller Leonardo. In ondertal moesten de bezoekers de aanval zoeken en kon Ajax de wedstrijd aan de andere kant beslissen. Luis Suarez legde de bal op een presenteerblaadje voor de mee opgekomen Emanuelson en die tekende voor de 2-0 eindstand.

Related posts