22 aanhoudingen rond Ajax – feyenoord

Er zijn vandaag, voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, ongeregeldheden uitgebroken bij de Amsterdam Arena. De ME hield 22 personen aan wegens openlijke geweldpleging, zo liet een woordvoerder weten. Alle arrestanten zijn aanhangers van Ajax. De meeste van hen werden opgepakt omdat ze de supporters van feyenoord, die bij het stadion aankwamen, bekogelden met flessen en andere voorwerpen.

De politie had extra personeel ingezet bij de wedstrijd. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam en zijn Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb lieten vrijdag al weten streng op te treden bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Als supporters kwetsende spreekkoren aan zouden heffen, mochten beide teams de komende vijf jaar geen publiek meer meenemen naar uitwedstrijden tegen de aartsrivaal.

Aanleiding voor de maatregelen zijn signalen dat het rond de wedstrijd onrustig zou worden. Donderdag werd de wedstrijd tussen de beloftes van feyenoord en Ajax in de kuip tijdelijk gestaakt nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden. Ook werden de spelers van Ajax tijdens het ingooien van ballen en het nemen van hoekschoppen bespuugd en bekogeld met voorwerpen en bier.

Related posts