Striktere handhaving rookverbod ArenA

Ajax en Amsterdam ArenA gaan vanaf heden het rookverbod strikter handhaven. Bezoekers die toch blijven roken in het stadion, lopen het risico een sanctie opgelegd te krijgen, zo meldt Ajax.nl.

Ajax en de Amsterdam ArenA volgen de wetgeving en stimuleren een rookvrije omgeving. Met ingang van 1 juli 2008 is de wetgeving op het gebied van het rookbeleid veranderd. Vanaf die datum zijn de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. Ajax en de ArenA onderschrijven en dragen dit besluit. Dat betekent dat sinds 1 juli 2008 het gehele terrein van de Amsterdam ArenA, bij alle sportevenementen, waaronder alle voetbalwedstrijden, rookvrij gebied is geworden.

Dus ook als wordt gevoetbald met het dak open, mag er nergens worden gerookt. Het verbod geldt vanaf de ingangen van de Amsterdam ArenA. Vanaf heden zullen Ajax en de Amsterdam ArenA strikter gaan handhaven en worden sancties opgelegd aan bezoekers die toch roken in het stadion. Deze sancties kunnen variëren van een wedstrijd schorsing tot het intrekken van de seizoenkaart.

Zie ook eerdere bericht:
01-12-08 Gezeik over massaal negeren rookverbod door Ajax-aanhang

Related posts