Emanuelson blij met nieuwe aanpak Van Basten

Urby Emanuelson is blij met de beslissing die Marco van Basten afgelopen week heeft genomen. De trainer van Ajax kwam na overleg met algemeen directeur Rik van den Boog vorige week tot het inzicht dat hij ‘anders en meer moest gaan communiceren.’ Emanuelson denkt dat de beslissing van zijn coach de juiste is. “De trainer is natuurlijk een uitzonderlijke voetballer geweest, die weinig woorden nodig had om dingen te begrijpen én dus te kunnen presteren. Hij was zo goed dat hij ook geen vertrouwen ingepraat hoefde te krijgen of een arm om zijn schouder nodig had,” vertelt de linksback in de zaterdageditie van De Telegraaf.

De Oranje-international heeft zelf niet de extra steun nodig, maar denkt dat andere teamgenoten een persoonlijkere benadering goed kunnen gebruiken. “Miralem Sulejmani is net nieuw bij de club, heeft veel geld gekost en nu het minder gaat, wordt er van buitenaf naar hem gekeken. En als je ziet wat Luis Suárez allemaal over zich heen krijgt, dan moet je sterk in je schoenen staan om dat te kunnen verwerken. De buitenlandse spelers hebben nu eenmaal meer persoonlijke warmte nodig.”

Te weinig geaccepteerd
De 22-jarige Amsterdammer benadrukt echter dat dit geen kritiek is op San Marco en steekt de hand in eigen boezem. “Het gaat niet alleen om de gesprekken tussen trainer en voetballer, maar ook om de communicatie onderling. In het veld wordt alleen gepraat als het goed gaat, maar niet als het niet loopt. We houden elkaar niet scherp genoeg en er wordt te weinig geaccepteerd.”

Emanuelson vind het te gemakkelijk om achteraf de opstelling te bekritiseren van de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Vitesse. “Maar na het duel moet je misschien concluderen dat 4-3-3 misschien wel beter was geweest. Na twee nederlagen en een gelijkspel is vastigheid soms nog wel belangrijker dan een tactiek. Daar moeten we het de volgende keer echt over hebben.”

Emanuelson zelf speelt zelf juist dit seizoen een stuk beter dan het vorige. Hij is helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Feyenoord morgen. “Na de kansloze nederlaag in Arnhem, zonder één aanknopingspunt, is het lekker dat duels met Feyenoord op zich staan. We kunnen ons hier echt in vastbijten, want we weten dat de poppen écht aan het dansen zijn als we weer verliezen.”

Related posts