Ajax A1 verliest op eigen veld van AZ A1

Ajax A1 is tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. Thuis op De Toekomst verloor de ploeg van Frank de Boer met 1-3 van de leeftijdsgenoten van AZ A1.

Vorige week in het bekerduel tegen Willem II leek Ajax A1 helemaal klaar voor de hervatting van de competitie. Maar nu het zover was, bleek de scherpte niet voldoende aanwezig om in de provinciale derby tegen AZ succesvol te zijn.’Vorige week zag het er inderdaad goed uit’, bevestigde Frank de Boer. ‘De opdrachten werden goed uitgevoerd en de ideeën waren goed. Vandaag misten we echter de scherpte, nadat we wel aardig waren begonnen’.

Ajax A1 begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook twee uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. Geoffrey Castillion en Lorenzo Ebicilio kregen twee goede mogelijkheden om de score te openen maar verzuimden dat. AZ liet zien dat het wel doeltreffend kon zijn en uit een corner maakten zij de 0-1. AZ kwam door die voorsprong beter voor de dag en drukte een kwartier een stempel op de wedstrijd, waarin de Alkmaarders prompt de marge naar 0-2 konden vergroten.

Tweede helft
In de tweede helft bracht De Boer Rodney Sneijder voor Tayfun Candan en iets later kwam Atilla Yilderim in het veld voor Rik Schouw. AZ kwam er nog een keer uit en doordat Ajax te slap reageerde, werd het 0-3. Daarna ging De Boer met twee spitsen spelen en wisselden de buitenspelers van kant. Marvin Zeegelaar scoorde in de 73ste minuut de 1-3, maar daarna werden de Amsterdammers niet meer gevaarlijk. Door deze zege is AZ A1 op gelijke hoogte gekomen met Ajax en delen zij nu de tweede plaats met 33 punten. AZ A1 heeft echter wel drie wedstrijden meer gespeeld. Koploper Heerenveen speelde tegen NEC en dat duel werd bij een 1-0 stand voor de friezen gestaakt wegens een zware blessure bij een speler van NEC. Heerenveen loopt zodoende geen drie punten uit en staat ook op 33 punten.

Opstelling Ajax A1:
Sergio Padt; Mich Apau, Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Rik Schouw (53.(75. Atilla Yildirim), Tom Overtoom, Tayfun Candan (46. Rodney Sneijder); Lorenzo Ebicilio, Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar.

Bron: Ajax.nl

Related posts