‘Krkic sloeg aanbieding Ajax in de winterstop af’

Alhoewel Bojan Krkic dit lopende seizoen hooguit in de Copa del Rey mag opdraven, en dit overigens uitstekend doet, zag de jonge aanvaller van Barcelona in de voorbije transferperiode af van de mogelijkheid om elders meer speeltijd op te doen. Volgens de vrijdageditie van El Mundo Deportivo had onder meer Ajax belangstelling getoond.

Door de uitstekende vorm van spelers als Thierry Henry, Samuel Eto’o en uiteraard Lionel Messi houdt hoofdtrainer Josep Guardiola zijn nog pas achttienjarige pupil in competitieverband hoofdzakelijk op de bank. Tot dusver mocht Bojan dertien keer meedoen, waarvan twaalf keer als invaller. In de zeven duels van de Copa del Rey stond hij echter telkens in de basis en maakte hij vier doelpunten.

Huurovereenkomst
Volgens de Catalaanse krant was Ajax uit op een huurovereenkomst om op die manier de leemte van de naar Real Madrid vertrokken Klaas-Jan Huntelaar op te vullen. Ondanks het feit dat zijn oud-ploeggenoten Oleguer en Gabri het Amsterdamse tricot om de schouders dragen, zag hij van deze mogelijkheid af. Ook TSG Hoffenheim en Olympique Marseille konden de Spaans jeugdinternational niet verleiden.

Guardiola gaf eerder dit seizoen overigens te kennen, met oog op de drie competities waar de club nog actief in is, tussentijds geen enkele speler te willen laten gaan. Zowel Touré Yaya als Albert Jorquera is ontevreden over de geringe speeltijd, maar voor Guardiola is hun aanwezigheid essentieel om aan het eind van het seizoen alle prijzen te winnen.

Bron: Partnersite Voetbalzone.nl

Zie ook eerdere berichten:
08-12-08 ‘Barcelona wil Krkíc voor één jaar verhuren aan Ajax’
16-01-08 Krkic opnieuw in verband gebracht met Ajax
10-07-08 Cruijff adviseert via media:’Krkic naar Ajax’

Related posts