Gemeente beslist over Arena: Gracht er uit of ring er op

De gemeenteraad van Amsterdam heeft de keuze uit twee opties om de Amsterdam Arena te verbouwen. De eerste optie is om een derde ring op het stadion te brengen. De tweede optie is om de gracht rondom het veld te verbouwen.

De optie ‘derde ring’ is de duurdere optie. Het stadion zou dan van 52.000 plaatsen naar mogelijk 70.000 plaatsen gaan. De optie ‘gracht’ is goedkoper, maar uitbreiding tot 70.000 plaatsen zou met deze optie niet gered worden. Het aantal plaatsen blijft dan steken op 66.000. Als de gemeente voor de optie kiest om de gracht te verbouwen, dan krijgt de Arena ook dakkapellen. Dit zou wel betekenen dat de hele dakconstructie op de schop moet.

Een verbouwing is voor de Arena hard nodig met het oog op het WK van 2018. Als de FIFA kiest om het WK van dat jaar in Nederland en Belgie te houden, dan heeft Nederland stadions nodig waar minimaal 60.000 supporters in kunnen, aldus dagblad de Spits. Een vreemde opmerking van het dagblad want onlangs liet Sepp Blatter namens de FIFA weten dat de wereldbond de voorkeur geeft aan een WK in een land in plaats van in twee…

Related posts