Jong Feyenoord – Jong Ajax tijdelijk gestaakt

De wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax werd vanavond tijdelijk gestaakt. Met nog een klein kwartier te spelen besloot de scheidsrechter de wedstrijd stop te zetten. Het spel werd na een onderbreking hervat.

De wedstrijd, die om veiligheidsredenen in de Rotterdamse Kuip gespeeld werd, begon om 18:30 uur. Voor aanvang hadden de besturen van beide clubs en de politie besloten geen Ajax-fans in de kuip toe te laten. De dugouts waren voor aanvang van de wedstrijd verplaatst naar de andere kant van het veld waar geen supporters van Feyenoord zaten.

Jong Ajax speelde met een aantal volwaardige eerste elftal spelers: Gentenaar, Oleguer, Sno, Martina en Kennedy. Darko Bodul, net terug van een interland met Jong Kroatië, speelde de eerste helft als spits. Tevens stonden op het wedstrijdformulier van Jong Ajax zeven A-junioren.

Al in de eerste helft bleek dat Ajax de beste ploeg was. Ajax heerste op het middenveld maar echte grote kansen leverde dat niet op. Een door Kennedy Bakircioglü benutte strafschop na een handsbal zorgde in de 76ste minuut voor een 0-1 voorsprong voor Ajax.

De 0-1 achterstand en het van het veld sturen van feyenoord-speler Machek werd de feyenoord-aanhang kennelijk teveel. Er werd een vuurwerkbommetje op het veld gegooid en arbiter Gözübüyük besloot de wedstrijd stil te leggen. Na een korte pauze van zo’n 15 minuten konden ook de laatste minuten worden gespeeld, maar aan de stand veranderde niets meer.

Jong Ajax blijft door de zege koploper. Het team van Adrie Koster staat vier punten voor op Jong NEC, dat twee wedstrijden minder heeft gevoetbald.