Pranjic: ‘Ajax had mij ook moeten halen’

Dat boezemvriend Miralem ‘Miki’ Sulejmani al bij Ajax speelt vindt hij prachtig, maar aan de andere kant knaagt het ook aan Danijel Pranjic. De sterspeler van SC Heerenveen laat in een interview met Voetbal International doorschemeren dat hij niet snapt waarom er voor hem nog altijd geen grote club langs is gekomen. Ook laat hij weten dat Ajax in zijn ogen een fout heeft gemaakt door alleen ‘Miki’ Sulejmani te halen. ‘Ze hadden mij erbij moeten nemen.’

“Ik snap het gewoon niet. Soms vraag ik mezelf af: ‘Wat moet ik nog meer doen?’”, zegt de Kroatisch international in het weekblad. In zijn vaderland wordt die mening gedeeld. “Altijd moet ik dan weer uitleggen waarom ik nog steeds in Heerenveen speel. Zelfs mijn ploeggenoten van de nationale ploeg stellen me die vraag telkens, ze kunnen het gewoon niet begrijpen.”

Voor Sulejmani, zo’n zeven jaar jonger, kwam de wens om bij een gevestigde naam in het Europese voetbal te spelen al eerder uit. “We missen elkaar”, geeft Pranjic toe. “Ik weet dat hij mij nodig heeft. Vooral op het veld. Als ik de bal had, zocht ik meteen naar hem. (…) Bij Ajax snappen ze dat nog niet. Sulejmani krijgt nu kritiek, maar dat is onterecht.”

Een oplossing voor dat ‘probleem’ heeft de oud-speler van Dinamo Zagreb wel. “Mijn vriend smeekt me elke dag of ik naar Ajax wil komen om hem te helpen. Ook veel van zijn teamgenoten vroegen e laatste in de Arena te komen voetballen. (…) Eigenlijk had ik allang bij Ajax moeten spelen. De club heeft een fout gemaakt door alleen Miki te halen. Ze hadden mij erbij moeten nemen.”

Zie ook eerdere berichten:
01-02-2009: Pranjic had informeel gesprek met Van Basten
08-12-2008: Sulejmani: ‘Pranjic ideale speler voor Ajax’
09-10-2008: Van Basten had ook Pranjic willen overnemen van Heerenveen
27-09-2008: Pranjic: ‘Ajax heeft helaas niet gebeld’
01-08-2008: Sulejmani: ‘Pranjic vertelde mij dat samenspelen met Huntelaar een genot is’
04-06-2008: Pranjic flirt opnieuw met Ajax: ‘Een club als Ajax zou prettig zijn’
07-05-2008: Pranjic flirt toch weer met Ajax: ‘Mooi om bij Ajax te spelen’
15-04-2008: Pranjic wijst Ajax, feyenoord en PSV af
01-04-2008: ‘Naast Sulejmani ook Dingsdag, Pranjic en Saeijs in beeld’

Related posts