Pieter Vink fluit de klassieker

Jaap Uilenberg heeft vandaag bekend gemaakt dat Pieter Vink de klassieker fluit van aankomende zondag. De keuze is opmerkelijk, aangezien de leidsman niet in zijn beste vorm verkeerd (maar voor welke scheids geldt adat momenteel niet). Uilenberg laat met de aanstelling van Vink nogmaals zien dat hij scheidsrechters selecteerd op prestaties van het weekend daarvoor. Vink zwaaide afgelopen weekend in het duel FC Volendam-Psv gul met twee rode kaarten aan Ola Toivonen en Jack Tuyp.

Vink raakte eerder dit seizoen al in opspraak in duels van Ajax. Bij de seizoensopening tussen Willem II en Ajax gaf hij Evander Sno na een correct luchtduel een directe rode kaart, waardoor Ajax in het laatste kwartier niet door kunnen drukken naar een gelijkspel of meer. De kaart werd achteraf geseponeerd maar daar kreeg Ajax de punten niet mee terug! Ook in Heerenveen floot Vink niet gelukkig. De rode kaart van Gregory van der Wiel en de twee strafschoppen die hij in die wedstrijd gaf waren hoogst twijfelachtig.

Related posts