Uitkomst overleg: Supporters onvoorwaardelijk achter Van Basten die spelers tot de orde roept

Vertegenwoordigers van Supportersvereniging Ajax, AFCA-supportersclub, Vak M, F-side en Vak 410/jongeren hadden vanmiddag in de Arena een gesprek met Algemeen Directeur Van den Boog, Marco van Basten en Danny Blind. Aanleiding is vooral de slechte reeks die Ajax de laatste vier wedstrijden heeft neergezet. ,,Het is logisch dat er na een aantal slechte wedstrijden op rij de emoties loskomen bij de supporters. Tijdens dit gesprek was er de ruimte om die emoties te uiten.”


Reactie van Algemeen Directeur Van den Boog na afloop van het gesprek met de fans

De supporters zeggen Marco van Basten onvoorwaardelijke steun toe en de trainer zelf zal onder z’n spelersgroep nogmaals duidelijk maken dat spelen in het Ajax-shirt driehonderd procent inzet vraagt. Zo kan het overleg tussen supporters, directie en technische staf van vanmiddag worden samengevat. ,Een pittig, maar goed gesprek”, aldus algemeen directeur Van den Boog.

De supporters gaven in het anderhalf uur durende gesprek aan Marco van Basten onvoorwaardelijk te steunen en deden ook een beroep op de directie om geduld te hebben en de hoofdtrainer ‘de klus te laten klaren’.

Ook lieten de supporters weten dat de spelers van Ajax in hun ogen harder moeten werken en dat er meer contact wenselijk is tussen de supporters en de club. Ajax heeft een goed gevoel overgehouden aan de bijeenkomst. ,,Alles verliep heel respectvol”, aldus Van den Boog. ,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid en dat doen de supporters ook. Nu gaan we ons allemaal richten op zondag.”

Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax is zeer verheugd dat rust weer is wedergekeerd in en rond de Arena. “Zondag staat er weer een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. De Ajax-supporters hebben dit seizoen al voor een fantastische sfeer in het stadion gezorgd. Laten we die positieve ‘vibe’ weer oppakken en zorgen dat we de klus gezamenlijk gaan klaren; de technische staf, de Ajax-directie, de spelers en natuurlijk de supporters.”

Related posts