Stekelenburg staat meer open voor buitenlands avontuur

Al zijn oude maatjes spelen nu bij grote Europese clubs. Hoe zit het met Ajax-doelman Maarten Stekelenburg , de laatste der Mohikanen? ‘Op zich sta ik er nu meer voor open. Al mijn generatiegenoten zijn weg. Die uittocht heeft best wat met me gedaan’, aldus Stekelenburg deze week in Sportweek .

‘Met Johnny Heitinga ben ik opgegroeid, Klaas-Jan Huntelaar ken ik ook al heel lang. Dat Klaas-Jan wegging, vond ik heel erg jammer. Hij was belangrijk voor het elftal en wij hebben een heel goede band. Ik ga hem binnenkort opzoeken, mijn vrouw is al bij ze langs geweest’.

‘Als je die verhalen hoort, krijg je zelf ook de kriebels. Dat is ook niet zo gek na zeven seizoenen bij de A-selectie. Al zit ik nog steeds prima bij Ajax, hoor. Als er niets leuks concreet wordt, is dat geen enkel probleem’.

Hij zal zeker niet op iedere passerende trein stappen. ‘Ik moet wel toekomstperspectief zien. Ik ga niet ergens op de bank zitten, want dan loopt mijn interlandcarrière gevaar’. Spanje en Engeland vindt de keeper van het Nederlands elftal mooie competities. ‘Maar Duitsland trekt me ook. Daar zitten zelfs bij de nummer laatst veertig-, vijftigduizend man’.

Related posts