Crisis bij Ajax! En nu: een zinloos gesprek?!

Wat er in de winterstop gebeurd is weet niemand. Is het vorm, chemie of wat dan ook? Feit is dat Ajax de winterstop is uitgekomen alsof het door een vrachtwagen is overreden. Even de schade opnemen: Na de winst in Nijmegen; drie nederlagen en een gelijkspelletje. De gifbeker schijnt nog lang niet leeg. Boze fans verstoorden afgelopen vrijdag de training. Gister werd de spelersbus die terug kwam uit Arnhem opgehouden bij de ArenA (zie filmpje hieronder). Het zijn signalen dat de fans dit niet langer pikken.Vandaag staat er een gesprek tussen spelers, Van Basten en Van der Boog enerzijds en een delegatie van Ajaxfans anderzijds op de agenda. Maar wat voor zin heeft zo’n gesprek? Begrip kweken bij de fans voor het belabberde spel en het zichtbaar gebrek aan inzet? Beterschap beloven maar zelf niet weten waar het nu eigenlijk steeds mis gaat?

Vitesse liet gister zien hoe je het veld op moet stappen: De mouwen opstropen en vol er tegenaan. En Ajax? De koppies hingen al na de eerste goal van de Anrhemmers toen opnieuw jammerlijk naar de grensrechter werd gekeken.

Zinloos
En nu? Zo’n gesprek vandaag is volkomen zinloos. Er valt niets te bespreken. Alles is al duidelijk en de afgelopen dagen volop besproken: De fans zijn ontevreden met het vertoonde spel en Van Basten en de spelers zeggen toe er alles aan te gaan doen. Punt! Technisch inhoudelijke zaken zullen er vandaag toch niet besproken gaan worden. Van Basten zal niet uit kunnen leggen waarom hij 35 miljoen geinvesteerd heeft en dit niet terug te zien is op het veld. Wederzijds begrip zal er inmiddels toch wel zijn: De spelers weten nu wel dat de fans ontevreden zijn en andersom mogen we toch hopen dat de spelers er alles aan doen en ook niet blij zijn met deze situatie. Wat moet je dan nog bespreken?

Winnen als medicijn
De gemoederen zijn verhit en het enige medicijn is volgende week gewoon weer winnen! En daar wringt meteen de schoen: Volgende week zondag komt namelijk aartsrivaal feyenoord op bezoek. Je kunt vandaag nog zo preken maar als zondag verloren wordt breekt de pleuris pas echt goed uit! Enige dat we kunnen doen als fans is zondag voor de volle 100% achter de jongens gaan staan want het moge duidelijk zijn dat een signaal afgeven prima is maar als deze groep steun nodig heeft is het nu wel: Een echte fan is er namelijk in voor en tegenspoed!

Related posts