Van Basten: Collectief gefaald

Marco van Basten constateerde zondagmiddag na de nederlaag van Ajax tegen Vitesse (4-1) dat zijn ploeg alleen maar slechter gaat voetballen. „Tegen FC Groningen, Heerenveen en Heracles zag ik de laatste weken nog echt een wedstrijd. Nu was het eigenlijk na 45 minuten al gebeurd. Dat is een pijnlijke constatering.”

Van Basten sprak over een „collectief falen”, maar vertelde niet wat hij zelf fout had gedaan. „Of ik de boel nog wel aan de praat krijg?”, herhaalde hij een vraag van een verslaggever. „Dat mag ik toch wel hopen. Anders is het pas echt foute boel. Of ik wel eens aan stoppen heb gedacht? Zulke dingen schieten wel eens snel door mijn hoofd. Maar dat is in deze omstandigheden denk ik heel logisch.”

Van Basten verklaarde de nederlaag tegen Vitesse door het vele balverlies voorin. „Je moet ook als aanvaller weten waneer je geen balverlies mag leiden. Onze aanvallers hebben de defensie erg in de problemen gebracht. Na rust spelen we met nog meer aanvallers. Je mag verwachten dat we dan kansen krijgen. Ook dat was niet het geval. Dat vind ik heel teleurstellend.”

Related posts