Kreek voorspelt; ‘lastige middag Ajax’

Michel Kreek verdedigde in zijn loopbaan vijf jaar de kleuren van Vitesse. Saillant detail is dat de Amsterdammer met zijn ploeg in de eigen Gelredome Ajax vijf keer op rij versloeg. Of dat aankomende zondag ook zal gebeuren laat de trainer van de Ajax-jeugd zijn mening in het midden.

Alleen de laatste keer in het seizoen 2001-2002 moest hij verstek laten gaan. ‘Ik denk dat ik toen geschorst was’, graaft de huidige trainer van Ajax D1 in zijn geheugen. Kreek herinnert zich vooral zijn allereerste thuiswedstrijd nog goed tegen zijn oude club. ‘Ajax was toen al kampioen’, doelt hij op de editie van het seizoen 1997-1998. ‘Dat was een jaar waarin wij ongeslagen bleven in de Gelredome. Ik schoot die wedstrijd nog op de paal’.Uiteindelijk deden treffers van de latere Ajacied Nikos Machlas en Arco Jochemsen de bezoekers de das om.

Kreek verwacht wel dat Ajax een lastige middag zal krijgen. ‘Vitesse zal denk ik heel compact gaan spelen en loeren op de counter. Het is aan Ajax om daar gebruik van te maken en via snel positiespel proberen die muur te slechten. Als Ajax in staat is om snel te scoren dan zie ik de drie punten wel naar Amsterdam gaan en anders zullen ze het moeilijk krijgen’.

Vorig seizoen speelde Ajax in Arnhem met 2-2 gelijk. Urby Emanuelson en Luis Suarez verzorgden de Amsterdamse productie. Mads Junker en Harrie Gommans scoorden voor de thuisploeg. Eén jaar eerder ging de ploeg van toenmalig trainer Henk ten Cate met 4-2 de boot in. Zondag om 14.15 uur zullen we weten waar Ajax dit jaar nog om gaat strijden.

Bron: Ajax.nl


Related posts