Ajax fors onderuit tegen Vitesse: 4-1

Ajax heeft zich vanmiddag volkomen belachelijk gemaakt. In het gelredome in Arnhem verloren de Ajacieden met 4-1 van Vitesse. Met 1 punt uit de laatste vier wedstrijden maakt Ajax momenteel een donkere periode door.

Ajax is binnen een maand veranderd van kampioenskandidaat tot zorgenkindje. De Amsterdammers verloren zondagmiddag kansloos van Vitesse,waardoor inmiddels deelname aan Europees voetbal volgend seizoen in gevaar komt. Opnieuw koos Van Basten voor een opmerkelijke opstelling. Met drie verdedigers wist Ajax geen raad met de aanvallers van Vitesse. Lasse Nilsson, al dan niet buitenspel, omspeelde doelman Stekelenburg en schoot raak in de korte hoek 1-0. Ajax kwam na vijftien minuten op gelijke hoogte dankzij een van de weinig geslaagde acties van Luis Suarez.

De ploeg van Van Basten maakte een hopeloze indruk en werd overal op het veld afgetroefd. De tweede treffer van Vitesse was daarom een logisch gevolg. Na dom balverlies op het middenveld ontving Dalibor Stevanovic de bal op de rand van het strafschopgebied en met een slimme lichaamsbeweging creëerde hij ruimte voor het schot, die op schitterende wijze in de kruising belandde. Vier minuten later deelden de sterke Arnhemmers een volgende tik uit. Nilsson mocht van dichtbij zijn tweede van de middag binnen tikken.

Van Basten maakte langs de kant een wanhopige indruk. De oefenmeester kon zijn ogen ongetwijfeld niet geloven en besloot om in de rust in te grijpen. Rasmus Lindgren en debutant Darko Bodul werden in het veld gebracht, maar ook zij brachten geen verandering in de ploeg. Vitesse bleef sterker en twintig minuten voor tijd tikte Ricky van Wolfswinkel op aangeven van Santi Kolk de vierde treffer binnen. Het bleek het slotakkoord, aangezien Van Wolfswinkel even later nog de paal raakte.


Nilsson omspeelt Stekelenburg en tikt de 1-0 binnen


Vergeefs protest van Stekelenburg voor buitenspel


Na een kwartier de gelijkmaker van Suarez


Opnieuw Nilsson: 3-1


Ongeloof bij Van Basten


Tja Marco…


Suarez kan zijn shirt wel opvreten
Vitesse-Ajax 4-1 (3-1)
1-0 Nilsson 7′
1-1 Suarez 15′
2-1 Stevanovic 40′
3-1 Nilsson 44′
4-1 v Wolfswinkel 68′

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 21775
Gele kaarten: Sansoni, Stevanovic(Vitesse) Gabri(Ajax)

Opstelling Vitesse:
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Drost, Kuiper, Claudemir, Sansoni, Hofs(Molhoek/37), Stevanovic, v Wolfswinkel(Junker/82), Nilsson(Kolk/59)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, v,d Wiel, Wielaert, Vermaelen, Gabri, Anita(Lindgren/46), Sulejmani, Vertonghen(Leonardo/62), Sarpong, Suarez, Emanuelson(Bodul/46)

Related posts