Van Basten wilde ook de handoek gooien

“Het was een hectische periode”, blikte Marco van Basten terug op de afgelopen week, waarin hij het ‘pannenkoekenincident’ met een kwinkslag afdeed. “Ik bepaal zelf wel wat ik eet of niet eet.” Om daar serieus aan toe te voegen dat hij wel eens heeft overwogen de handdoek in de ring te gooien. “Stoppen schiet wel eens door je hoofd. Heb ik er nog zin in na wat er allemaal gebeurt? Aan de andere kant ben ik aan iets begonnen en wist ik al dat veel bij Ajax niet op korte termijn was te veranderen.”

De trainer, die ruim 34 miljoen investeerde, stak de hand in eigen boezem wat betreft de belabberde prestaties in de afgelopen drie duels. “Ik heb vaker geroepen dat ik de wijsheid niet in pacht heb, nooit gezegd dat ik een wereldtrainer ben. Ik probeer de spelers op de juiste manier voor te bereiden en optimaal te laten presteren.”

Hoewel de trainer tijdens het trainingskamp in Portugal aangaf duidelijke progressie waar te nemen, constateerde hij de afgelopen dagen dat zijn selectie dezelfde fouten blijft maken. “Daar moeten we op blijven hameren. We hebben bepaalde slechte momenten via videobeelden terug laten zien.”

Related posts