Van Basten: ‘Titel onbereikbaar, tweede worden wordt nog hele klus’

Marco van Basten zegt dat Ajax kansloos is geworden voor de titel. Van Basten deed deze uitspraak na de bizarre training van vrijdag waar supporters verhaal kwamen halen voor de slechte resultaten van de laatste weken. ‘Het zal nog een hele klus worden om tweede te worden,’ aldus Van Basten. ‘Het is niet anders.’

‘Het is in mijn ogen heel belangrijk dat we de komende weken sterker worden. Dat helpt ons in de UEFA Cup tegen Fiorentina. Maar dat helpt ons ook in de aanloop naar het volgende seizoen. Ook met deze slechte ervaringen moeten we met z’n allen ons voordeel doen. We moeten nu een eenheid blijven vormen. Tijd, rust en vertrouwen kan ons helpen.’

Van Basten neemt als voorbeeld AZ, de club die vorig jaar een rampseizoen kende. ‘Je zag het vorig seizoen bij AZ. Soms moet je kennelijk even op de blaren zitten om later weer sterker terug te komen.’

Related posts