Grensrechter heeft slapeloze nachten na foutief vlagsignaal

Op zijn werk, VION Rundvlees BV in Tilburg, deed al het verhaal de ronde dat hij naar huis gestuurd was. Zijn baas, een verstokt Ajax-fan, zou het niet kunnen verkroppen. Het zijn zware tijden voor assistent-scheidsrechter Rob van der Ven uit Bladel. Hij ontzenuwt het gerucht onmiddellijk.

“Nee, het is vandaag gewoon mijn vrije dag” , aldus de uitbener, die als uitleenkracht van het bedrijf Jonkergouw werkzaam is in Tilburg. Sinds dinsdagavond is hij ook bekend in voetballand. Naar aanleiding van zijn vlagsignaal annuleerde scheidsrechter Pol van Boekel in de laatste minuut van de wedstrijd Ajax-Heracles een zuiver doelpunt van Luis Suarez. Ajax bleef daardoor op een 2-2-gelijkspel steken en kan de titel nu vergeten: Van der Ven bedankt!.

Marco van Basten maakte zich druk langs de lijn en pleitte voor hulpmiddelen zodat wedstrijden een eerlijke uitslag krijgen. De assistent-scheidsrechter kan zich de emoties van de Ajax-coach goed voorstellen.

Zelfreflectie
Van der Ven is inmiddels door de KNVB van de wedstrijd AZ-Willem II, van morgen, afgehaald. “Een verstandig besluit”, zegt Van de Ven. “Er is nogal wat publiciteit geweest. Ik voel me best in staat om te vlaggen, maar ik accepteer dat de KNVB me even in de luwte wil houden. Ik denk dat ik er volgende week bij ben. Maar ik doe de aanstellingen niet.” Slapeloze nachten heeft hij van zijn beslissing gehad. “Als iemand rottige dagen beleeft, dan ben ik het wel. Op mijn werk heb ik ook te maken met fans van Ajax. Wat er in me leeft is hartverscheurend. Sinds dinsdagavond voel ik me ongemakkelijk. Ik doe aan zelfreflectie. Ik ontken mijn fout niet. Iedereen heeft van de KNVB een mental coach toegewezen gekregen. Dat is heel nuttig, maar ik kan ook zelf goed relativeren en pak de draad snel weer op.”

Misplaatsing
De Bladelnaar zoekt naar de oorzaken. Hij betitelt zijn fout als een ‘misplaatsing’. “Ik stond op de goede lijn. Maar ik had natuurlijk niet hetzelfde zicht op de situatie als de tv-camera. Bovendien moet je in een ‘split second’ beslissen. Ik was ervan overtuigd dat ik goed zat.” Een dergelijke beoordelingsfout is volgens Van der Ven het schrikbeeld voor elke assistent. “Het is een litteken. Ik moet snel de goede draad oppakken” , aldus Van der Ven, die sinds 1 januari op de internationale lijst staat.

Bron: ED.nl

Related posts