Van Basten pleit opnieuw voor technologische hulpmiddelen

Marco van Basten was uiteraard boos op het arbitrale trio nadat zij de winnende treffer van Luis Suarez (3-2) in het duel met Heracles Almelo geheel onterecht afkeurde vanwege buitenspel. De oefenmeester van Ajax zag daarmee de winst door zijn vingers glippen. En pleitte, zoals hij in het verleden wel vaker deed, voor de invoering van technologische hulpmiddelen.

“Als ik binnen tien seconden kan zien of het wel of niet terecht buitenspel is, dan moet de vierde man dat ook binnen tien seconden kunnen weten”, reageerde Van Basten na afloop. “We moeten de zuiverheid van het spel garanderen. Televisiebeelden kunnen daarbij een hulpmiddel zijn. Ik ben er groot voorstander van dat er hierover binnenkort een gesprek komt met alle betrokken partijen. Want dit is oneerlijk. En dus was het moeilijk om mijn woede te verbergen.”

Scheidsrechter Pol van Boekel bekende na afloop dat er een fout is gemaakt. Van Basten: “Het arbitrale trio handelt naar eer en geweten, dat geloof ik wel. Maar wij komen er zo bescheten vanaf. We hebben hard geknokt om gelijk te maken na een 2-0 achterstand, maar jammer genoeg krijgen we niet de beloning in de vorm van de 3-2”.

Toch stak Van BAsten ook de hand in eigen boezem: “Maar we moeten vooral ook naar onszelf kijken, want we hebben veel te veel kansen gemist.”

Related posts