Ajax zakt naar derde plaats door winst Twente

Ajax is afgezakt naar de derde plaats in de Eredivisie. Door de winst van FC Twente op NAC(4-1) zijn de tukkers Ajax voorbij gestreefd op de ranglijst. Ook AZ profiteerde van het gelijkspel van Ajax tegen Heracles. De ploeg van Louis van Gaal won moeizaam met 1-0 van Roda jc.

Voor Ajax begon de week dus niet goed. Nadat de ploeg zelf onnodig puntverlies leed tegen Heracles pakten de twee concurrenten wel de punten. Marco van Basten heeft al aangegeven niet meer naar de ranglijst te kijken maar eerst maar eens te zorgen dat alles weer gaat kloppen binnen zijn selectie. Het was woensdagochtend niet druk op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Alleen de reserves en de geblesseerde spelers kwamen naar buiten.

John van ’t Schip en Rob Witschge bekommerden zich om de reservegroep en de geblesseerde spelers en werkten met hun een gevarieerde training af. De rest van de selectie bleef binnen om zich waarschijnlijk maar eens goed te laten beseffen hoe Ajax in drie wedstrijden zo,n dreun heeft opgelopen.

De Ajacieden zijn donderdag vrij. De laatste fase van de voorbereiding op het uitduel met Vitesse (zondag, 12.30 uur) begint vrijdag. Ajax traint die dag om 11.00 uur. Zaterdag staat op dezelfde tijd ook nog een oefensessie op het programma. Beide trainingen vinden plaats naast de ArenA en zijn toegankelijk voor publiek.

Related posts