‘Sulejmani kan, net als Litmanen, het kunstje leren’

Marco van Basten stelt Miralem Sulejmani de laatste wedstrijden op als nummer tien achter de spits, maar de Serviër lijkt niet goed uit de verf te komen op die positie. Toch houdt zijn zaakwaarnemer; Jovica Radonjic, vertrouwen. “We weten dat Litmanen er destijds ook lang over heeft gedaan om het kunstje onder de knie te krijgen”, aldus Radonjic in het AD. “Litmanen speelde onder Louis van Gaal zelfs eerst een jaar in het tweede.”

Ajax nam Sulejmani afgelopen zomer voor zestien miljoen euro over van sc Heerenveen, waar de technicus vooral als tweede spits fungeerde rond de sterke Gerald Sibon. Zaterdag mocht Sulejmani tegen zijn oude club aantreden als aanvallende middenvelder, maar na 73 moeizame minuten werd hij naar de kant gehaald ten faveure van Jeffrey Sarpong.

Trainer Marco van Basten puzzelt nog steeds hoe hij Sulejmani het beste in zijn elftal kan gebruiken. “Het is voor ons het beste als Sulejmani zoveel mogelijk aan de bal is”, vindt de coach. “Dan is hij op zijn best. Uiteindelijk is dat op de positie achter de spits het geval.”

Related posts