Ajax sloeg bod AS Roma op Silva af

AS Roma heeft in januari een poging gedaan om in de winterse transferperiode Bruno Silva over te nemen. Ajax weigerde resoluut medewerking te verlenen en wilde de verdediger alleen verhuren, zo meldt zaakwaarnemer Henk van Ginkel vandaag in De Volkskrant. De Uruguayaan is bij Ajax op een zijspoor beland.

Silva, die een jaar geleden van FC Groningen werd overgenomen, is dit seizoen voorbij gestreefd door Gregory van der Wiel. ‘Doordat Marco van Basten hem ernaast heeft gezet, is zijn plek in de nationale ploeg in het geding en komt zijn deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Uruguay in gevaar’, benadrukt Van Ginkel.

‘AS Roma heeft een bod gedaan, maar dat werd geweigerd door Ajax, omdat ze hem alleen wilden verhuren tot het einde van het seizoen’, vervolgt Van Ginkel zijn verhaal over de interesse van de Giallorossi. ‘Roma wilde ook een optie tot koop in de overeenstemming laten opnemen. Met toestemming van Ajax hebben we er alles aan gedaan om een oplossing te vinden, maar het mocht niet baten’.

Silva (28) speelde dit seizoen slechts zeven competitie- en twee UEFA Cup-duels voor Ajax. Eerder werd al bekend dat een Italiaanse club interesse had in de oud-speler van Danubio en FK Rostov. Volgens diverse Nederlandse media betrof het Palermo, maar Ajax gaf nimmer toelichting over de herkomst van de interesse.

Tekst: Partnersite Voetbalzone.nl

Related posts