Vermaelen voor één duel geschorst

Thomas Vermaelen doet dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles niet mee. De Belg is naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Heerenveen voor één wedstrijd geschorst.

Vermaelen haalde in de door Ajax met 1-0 verloren wedstrijd de doorgebroken Roy Beerens onderuit. Ajax grossiert de laatste tijd in rode kaarten. Vermaelen was zaterdag na Evander Sno, Gregory van der Wiel, Dario Cvitanich en Jan Vertonghen al de vijfde Ajacied die dit seizoen voortijdig de kleedkamer moest opzoeken. De positie van Vermaelen zal waarschijnlijk ingenomen gaan worden door Jan Vertonghen die terugkeert van een schorsing.

Voor het thuisduel met Heracles, dat op dinsdagavond te gebeuren staat, moet Van Basten het nog altijd stellen zonder Eyong Enoh en Daley Blind. Beide Ajacieden zijn niet op tijd hersteld van hun blessures. Hetzelfde geldt voor Ismaïl Aissati en Mitchell Donald.

Related posts