Van Hanegem: ‘Blij dat Van Basten nu ook ziet dat arbitrage belabberd is’

Vorig seizoen deelde Marco van Basten nog een lichte sneer uit aan Willem van Hanegem. De oud-bondscoach begreep niet dat de toenmalige trainer van FC Utrecht zich zo druk maakte over het niveau van de scheidsrechters.

De ontslagen Van Hanegem is blij dat Van Basten nu ook inziet dat het niveau niet altijd goed is. “Het doet me deugd dat hij nu ook eens ontdekt hoe het met het niveau van een deel van de arbitrage is gesteld. Ik zag dat Marco een boete kreeg omdat hij tegen FC Groningen het veld was ingelopen. De fouten van scheidsrechters bepalen mede hoe lekker je in je dug-out zit of juist niet”, aldus Van Hanegem vandaag in het Algemeen Dagblad.

Niet collegiaal
“Vorig seizoen, toen Marco nog bondscoach was, had ik een zelfde akkefietje in onze thuiswedstrijd tegen Heerenveen en ook ik kreeg een boete”, vervolgt hij. “Een paar dagen later zei Marco in een televisieprogramma dat hij niet begreep waarom ik me druk had gemaakt en dat we in Nederland uitstekende scheidsrechters hebben. Hij mocht dat uiteraard zeggen, maar ik vond dat toen geen collegiale opmerking van de bondscoach. Ik ben daarom nu blij dat de trainer van Ajax de toenmalige trainer van FC Utrecht achteraf beter begrijpt.”

Related posts