Bodul leidt jong Ajax langs Willem II

Jong Ajax heeft Jong Willem II in de Beloftencompetitie met 2-0 verslagen. Darko Bodul gaf zijn visitekaartje af bij Marco van Basten door voor beide treffers te tekeken op de Toekomst. Bodul opende na 30 minuten de score op knappe wijze. De aanvaller brak aan de rechterkant door, versnelde en stuurde met een handige schijnbeweging de laatste verdediger het bos in. Vanaf bijna zestien meter schoot hij koelbloedig in de hoek, 1-0. In de 76e minuut maakte de Oostenrijkse Bosnier zijn tweede treffer toen hij een goede rush van Martina afmaakte.

Bodul was opnieuw balvast, gretig en zette bovendien nog Zegelaar met een slimme steekpass vrij voor de Tilburgse doelman. Van Basten kan Bodul goed gebruiken als stand-in voor Cvitanich. Bovendien kan de speler met zijn goede techniek zelfs op meerdere posities uit de voeten. Bodul is nu topscorer van Jong Ajax geworden met 9 goals.

Bij Jong Ajax speelde de teruggezette Evander Sno de hele wedstrijd en viel Rodney Sneijder opnieuw in. De A-junior speelde de tweede helft mee in plaats van aanvoerder Danilo Campos. De aanvoerderband werd na de rust gedragen door Bodul. Jong Ajax was over de hele wedstrijd gezien niet veel beter dan Jong Willem II en moest met name in de tweede helft ver terugzakken. De A-junioren Van der Meulen en met name Kappelhof deden het echter goed centraal achterin, waardoor Jong Ajax stand hield. De technisch begaafde Kappelhof maakte vooral aan de bal een uitstekende indruk.

Opstelling Jong Ajax:
Sergio Padt; Calvin Mac Intosch, Timothy van der Meulen, Johan Kappelhof, Christian Supusepa (46′ Randel Shakison); Evander Sno, Kennedy, Danilo Sousa Campos (46′ Rodney Sneijder); Javier Martina, Darko Bodul, Marvin Zeegelaar.

Related posts