Titelaspiraties kunnen vooralsnog de kast in. Van Basten: ‘Het gaat nu moeilijk worden’

‘We hebben geen goede zaken gedaan, het gaat moeilijk worden’, aldus Ajax-trainer Marco van Basten enkele minuten na de pijnlijke 0-1 nederlaag tegen SC Heerenveen. Als AZ zondag wint bij Sparta ontstaat er een kloof van negen punten. Daarnaast kan ook FC Twente Ajax zondag voorbij gaan op de ranglijst.

‘We moeten nu eerst de focus op onszelf leggen en later pas weer naar de stand kijken. Alles zien te winnen en even minder naar de ranglijst kijken. Het zal lastig worden, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal.’

Ook reageerde de oefenmeester op de rode kaart: ‘Of de rode kaart van Thomas Vermaelen terecht is? Het was een licht vergrijp, maar hij was wel de laatste man. Daar hoor je mij niet over.’

Related posts