Taal als storende factor

Het verplicht leren van de Nederlandse taal was de reden dat Gabri eerder dit seizoen niet altijd even goed met Marco van Basten door één deur kon. De middenvelder, bezig aan zijn derde contractjaar in Amsterdam, is van mening dat de verplichting om Nederlands te leren juist averechts werkt. “Ik vind het normaal dat je in een nieuw land de taal probeert te leren, dat is wel zo beleefd”, legt Gabri uit. “Het bevordert bovendien je integratie en je raakt meer betrokken bij het land. Maar als iemand het niet wil, dan is dat zijn goed recht. Het is ook de reden waarom ik wat misverstanden met Marco van Basten heb gehad.”

“Onder de trainer is het verplicht om Nederlands te leren. Ik was altijd van mening dat je spelers daarin vrij moet laten. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid pakken. En kijk, de taal is belangrijk, maar laten we het niet overdrijven. Ik wil ook Nederlands leren, maar ik houd er niet van als het me verplicht wordt”, aldus Gabri in Sportweek.

Mede door blessureleed speelde Gabri (29) dit seizoen maar vijftien officiële duels, waarvan twaalf in de Eredivisie. Van Basten koos eerder dit seizoen echter ook voor andere opties op het middenveld. Volgens de voormalig bondscoach waren dit simpelweg ’tactische overwegingen’. Desondanks gaf de voormalig speler van Barcelona toentertijd aan dat hij bepaald niet gelukkig was met zijn reserverol

Related posts