Sarpong: ‘Van Basten vindt dat ik dominanter moet zijn’

Jeffrey Sarpong is na een revalidatie van drie maanden terug in het eerste van Ajax. Nadat hij afgelopen zondag tegen FC Groningen zijn rentree maakte in Ajax1 speelde hij maandagavond met het tweede elftal tegen de beloftes van Eredivisie-rivaal AZ.

Na afloop van het met 3-0 gewonnen duel tegen Jong AZ was Sarpong vooral kritisch op zichzelf. “Ik zat niet lekker in m’n vel. Ik heb niet gebracht wat ik kon brengen. Of dat een gebrek aan ritme is? Nee, ik denk het niet. Het is meer een stukje concentratie. Het zit ‘m in de details”, aldus Sarpong tegenover Goal.com.

“Aan de ambiance ligt het niet,” analyseert Sarpong zijn spel verder. “Ik weet het niet. Het was niet mijn avond.” Hoe schat hij zijn kansen in bij het eerste elftal, nu Urby Emanuelson al een periode prima speelt op zijn positie? “Zoals het er nu naar uitziet moet ik tijdens invalbeurten mijn kans pakken. Ik moet ervoor knokken.”

Dominanter
“Marco van Basten zegt dat ik mijn best moet blijven doen en moet blijven presteren op de trainingen. Hij vindt ook dat ik dominanter moet zijn. Ik begrijp dat wel, want ik denk dat ik meer in huis heb dan er de afgelopen tijd is uitgekomen. Ballen op eisen, dominant zijn, daar moeten ik nog aan werken. Ik moet me meer laten gelden.”

Related posts