Oleguer ziet nog voldoende perspectief bij Ajax

Oleguer ziet nog voldoende toekomst bij Ajax. Oleguer denkt niet dat hij buiten de boot valt omdat Robbie Wielaert zijn plaats in de defensie heeft ingenomen. “De komst van Wielaert zie ik niet als een nederlaag voor mij”.

Door de komst van Wielaert en de entree van Toby Alderweireld in de A-selectie heeft Ajax acht verdedigers voor vier plekken. Hoofdtrainer Marco van Basten lijkt voor het centrale verdedigingsduo Wielaert/Jan Vertonghen te kiezen. In de weken voor de winterstop maakte Oleguer in opbouwend opzicht een onzekere indruk.

“Zo slecht was ik niet”, verdedigt Oleguer zich in Metro. “Bij Barcelona hoefde ik me enkel op mijn defensieve taken te richten. Hier moet ik ook creatieve oplossingen zoeken en soms druk naar voren zetten. Het kost tijd om te wennen aan een andere speelstijl.” En die tijd wil hij nemen. “Er is voor mij nog voldoende perspectief bij Ajax. Ook nu Wielaert er is, zal ik zat speelminuten krijgen.”

Oleguer speelde op 28 december tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd en kwam sindsdien, mede door een rugblessure, niet meer binnen de lijnen. “Hij begon goed, alleen de laatste maand heeft hij wat meer moeilijkheden”, vertelde Van Basten eerder. “Wij zijn echter heel blij met hem, hij heeft een heel belangrijke rol in onze verdediging.”

Bron: www.voetbalzone.nl

Related posts