Van Basten: ‘Relatie met Cruijff is vertroebeld. Weinig contact meer’

‘De verhoudingen zijn toch iets veranderd door wat er is gebeurd,’ zegt Marco van Basten over zijn band met Johan Cruijff. Volgens de Ajax-trainer is de relatie tussen beiden ’toch wel een beetje vertroebeld’.

Cruijff nam begin maart vorig jaar de taak op zich om het technische beleid bij Ajax te hervormen. De jeugdopleiding volledig anders invullen maakte daar onderdeel vanuit, maar dat vond Van Basten te ver gaan. Daarop vertrok Cruijff direct weer.

Sindsdien heeft Van Basten weinig contact meer met Cruijff. ‘Ik probeer gewoon mijn eigen ding te doen. Met al het goeds en fouts dat dit met zich meebrengt,’ verklaart Van Basten maandagavond in het programma Sport aan Tafel. ‘De verhoudingen zijn toch iets veranderd. Dat is wel jammer, ja.’

Op de vraag of hij behoefte heeft aan de mening van Cruijff, zegt Van Basten dat beiden inmiddels hun eigen weg gaan. ‘Met Johan over voetbal en een heleboel andere dingen praten is altijd interessant. Ik heb hem ook nog wel gesproken en gebeld, maar het contact is toch een beetje vertroebeld.’

Van Basten legt uit: ‘Ik heb wel een paar keer met hem gesproken, maar als het niet meer vanzelf gaat… Het is ook niet zo dat we niet zonder elkaar kunnen, dus dan ga je je eigen weg verder. Het is jammer. Johan is een warme, leuke en interessante man.

Bron: Sportweek

Related posts