Ramos moet definitief kiezen: Diarra of Huntelaar

Real Madrid gaat niet langer niet in hoger beroep inzake de vergeefse pogingen om zowel Lassana Lass Diarra als Klaas-Jan Huntelaar in te schrijven voor het vervolg van de Champions League. Dat was het resultaat van een ontmoeting tussen Vicente Boluda, waarnemend voorzitter van de Madrilenen, en Michel Platini, preses van de Europese voetbalbond UEFA, dinsdagmiddag in het Zwitserse Nyon.

De UEFA-reglementen staan niet toe dat één club meer spelers toevoegt aan haar CL-selectie die vóór de winterstop al zijn uitgekomen in het UEFA Cup-toernooi. Huntelaar en Diarra hebben al gespeeld voor respectievelijk Ajax en Portsmouth en zodoende moet trainer Juande Ramos, tot groot ontzet van de kritische achterban, een van de twee aankopen buiten zijn Europese selectie houden.

Niet gevoelig
Real Madrid ging in hoger beroep, maar de beroepscommissie van de UEFA bleek niet gevoelig voor de argumenten van de Koninklijke, zoals eerder de tuchtcommissie niet wilde meegaan in de Spaanse redenering. Voor de Madrilenen bleef alleen het internationale Sporttribunaal (CAS) nog over, maar na een goed gesprek met Platini heeft Boluda bevolen om daar uiteindelijk toch van af te zien.

Volgens diverse Spaanse media gaat de voorkeur van Ramos uit naar Lass. De middenvelder is uitgegroeid tot basiskracht en heeft als voordeel dat Guti al enige tijd aan de kant staat. Huntelaar daarentegen heeft nog niet zijn waarde kunnen laten zien en kwam in zijn eerste vier optredens, waarvan drie als invaller, nog niet tot scoren. In aanvallend opzicht heeft Ramos bovendien verschillende opties tot zijn beschikking.

Bron: artnersite: Voetbalzone.nl

Zie ook eerdere bericht:
20-01-2009: Real Madrid stapt naar CAS voor Huntelaar

Related posts