Jans: ‘Suarez is klaar voor een stap hogerop’

Komende zondag staat FC Groningen-Ajax op de agenda. Een duel dat regelmatig garant staat voor spektakel, op het veld of op de tribune. Afgelopen jaar was er de ‘toiletrollenbrand’ en de overgang van Rasmus Lindgren, Luis Suarez en Bruno Silva van het hoge noorden naar de hoofdstad zit de groningse-aanhang nog steeds niet lekker.

Ron Jans, coach van de Groningers, beaamt dat het een speciaal duel is. ‘Er is veel media-aandacht, de beleving van de supporters is intens en bovendien zijn het vaak leuke duels,’ vertelt hij aan Ajax Life. ‘In de Arena verloren we dit seizoen met 1-0, maar het was een open wedstrijd die ook in ons voordeel had kunnen uitvallen,’ aldus de voormalig leraar Duits.

Jammer
Jans vindt het jammer dat Suarez en Silva negatief worden onthaald tijdens een duel in de Euroborg. ‘Dergelijke spelers maken deel uit van je historie en verdienen een hartelijk welkom.’

Fan
Zijn oud-pupil Suarez volgt hij nadrukkelijk. ‘Ik ben een fan van Luis. Ik hoop dat hij nog lang op de Nederlandse velden te bewonderen blijft, maar eigenlijk is hij klaar voor een stap hogerop,’ aldus de 50-jarige coach tegenover het supportersblad van Ajax.

Hoewel Ajax tweede staat in de eredivisie en FC Groningen de zevende plaats bezet verwacht Jans niet dat de Amsterdammers zomaar drie punten zullen meenemen uit het hoge Noorden. ‘Ook het spel van Ajax blijft wisselvallig, al zie ik wel een stijgende lijn.’

Bron: AjaxLife – Sportweek

Related posts