Zaakwaarnemer: ‘Ten Cate en Van Geel gaven toe Colin te hebben misbruikt’

Geen enkele Ajacied kreeg vorig seizoen zoveel kritiek te verwerken als Jurgen Colin. De verdediger, op voorspraak van Henk ten Cate gehaald, werd op momenten zelfs weggefloten uit de ArenA. Een jaar later voetbalt Colin in de luwte bij het Spaanse Sporting Gijon. “Ten Cate en Van Geel hebben toegegeven hem te hebben misbruikt”, aldus zaakwaarnemer Slimani.

In de zomer van 2007 is er een hevige discussie gaande tussen hoofdtrainer Henk ten Cate en technisch directeur Martin van Geel, beiden inmiddels beiden opgestapt bij Ajax. Het ging over de invulling van de rechtsbackpositie. Ten Cate zag het zitten in Jurgen Colin, spelend bij Norwich City. Van Geel wilde Boakye terughalen van Heracles Almelo. Het werd eerstgenoemde.

De Amsterdamse supporters waren vanaf dag één sceptisch. Een Amsterdammer is recht voor z’n raap en zo kon het dat Colin in een competitiewedstrijd negentig minuten lang werd uitgefloten. “Hij voelt zich beschadigd ja”, zegt Slimani, zaakwaarnemer van de verdediger een jaar later. “Ten Cate en Van Geel hebben later ook tegen me gezegd dat ze hem eigenlijk hebben misbruikt. Ze slingerden hem door het hele elftal.”

“Met de komst van Adrie Koster ging het eigenlijk mis voor Jurgen. Bruno Silva en George Ogararu begonnen Koster druk op te leggen door te zeggen dat ze zo hun plek in het nationale elftal kwijt zouden raken. Daar is hij gevoelig voor gebleken.”

Lof voor Van Basten
Over Marco van Basten niets dan lof van Slimani. “Marco heeft vanaf dag één open kaart gespeeld. Hij heeft Jurgen een echte kans gegeven. Dat het uiteindelijk niet werkte was jammer, maar Marco was eerlijk”, aldus Slimani tegen Goal.com.

Inmiddels speelt Colin alweer een klein half jaartje bij Gijon. Hoewel hij slechts vier competitiewedstrijden achter zijn naam heeft staan bevalt het Spaanse leven Colin goed. Slimani: “De club regelt veel voor hem en helpt zijn gehandicapte zoontje ook. Het is top daar. Ik denk dat Jurgen beter is geworden.”

“Hij zegt ook tegen me dat het niveau hoog is daar. Wie er als eerst in een rondo-tje staat komt er niet meer uit. Hij heeft het hartstikke naar z’n zin en vindt de Primera Division een verademing.”

Bron: Goal.com

Related posts