Van Basten: ‘Er zit alles in: Voetballend vermogen, duelkracht, snelheid, mensen die kunnen inschuiven’

Marco van Basten stelt een kampioensploeg te hebben nu Robbie Wielaert Ajax is komen versterken. De trainer eist dan ook het uiterste van zijn ploeg. ‘Er zit alles in. Voetballend vermogen, duelkracht, snelheid, mensen die kunnen inschuiven’, beschrijft San Marco zijn huidige selectie. ‘Door de goede ontwikkeling van Toby Alderweireld hebben we nu acht man voor vier posities. Door blessures en schorsingen zullen we die waarschijnlijk alle acht nodig hebben’.

Het ontbreekt de Amsterdammers ook niet aan leiders, stelt de oefenmeester tegenover Sportweek: “Op het middenveld geven Gabri en Enoh door hun spel het voorbeeld. En ik heb tegen VfB Stuttgart bewust Suárez aanvoerder gemaakt omdat dit misschien een heel positieve wending in zijn gedrag en mate van betrokkenheid teweeg kan brengen. Luis was meteen heel druk aan het coachen, dus dat was goed om te zien. Al moeten ze ook weer niet allemaal de leider willen zijn’.

Leiders
De centrumverdedigers Wielaert en Vertonghen zijn voor Van Basten goede voorbeelden van leiders: ‘Zij kunnen van achteruit de ploeg aansturen. Maar het is natuurlijk het mooist om in iedere linie een leider te hebben’

Met de hudige selectie wil de voormalige bondscoach maar één ding dit seizoen: de landstitel. ‘We moeten het uiterste van onszelf eisen. Kampioen willen worden, moet je als een levensstijl gaan zien’, zegt hij. ‘Bijna niemand is het nog geworden in deze groep. Dan moet je hongerig zijn en de lat hoog leggen’.

Related posts