Talent Stanton Lewis op proef in Denemarken

Jong-Ajax speler Stanton Lewis is op proef bij het deense FC Nordsjælland. De uit Zuid-Afrika afkomstige aanvaller zal bij de deense club de opvolger moeten worden van Nicklas Pedersen die is vertrokken naar FC Groningen.

Stanton Lewis kwam in 2006 naar Ajax maar wist de toenmalige technische staf niet te overtuigen. Lewis werd bij Ajax Cape Town vandaan geplukt om als groot talent bij Ajax Amsterdam te gaan spelen. Te dik en te loom begon hij bij de beloftes, om na een maand of acht naar Club Brugge gestuurd te worden om stage te lopen. De technische leiding, met Martin van Geel voorop, was niet te spreken over de ontwikkeling en inzet van de spits.

Toch mocht hij zich aan het begin van het seizoen ’07/’08 weer bij Jong Ajax melden. Vlak na de winterstop ging de lichtontvlambare speler in de fout door tijdens een wedstrijd boos weg te lopen, nadat hij lang had warmgelopen zonder dat hij als wisselspeler in het veld was gekomen. Het leverde hem bijna een schorsing op en een laatste waarschuwing. Lewis die zijn wedstrijden nu afwerkt bij Jong-Ajax, heeft sinds zijn komst naar Amsterdam altijd de droom gehad om in het eerste elftal te spelen. Nu dat niet lijkt te lukken zal de aanvaller waarschijnlijk zijn geluk gaan beproeven bij FC Nordsjælland.

Bron: Goal.com

Related posts