Jordy Brouwer op huurbasis naar RKC Waalwijk

Voormalig Ajacied Jordy Brouwer maakt op huurbasis de overstap van het beloftenelftal van Liverpool naar RKC Waalwijk, zo meldt de nummer twee van de Jupiler League donderdagmiddag. De huurconstructie geldt tot aan het einde van het lopende seizoen.

Brouwer genoot eerder dit seizoen ook interesse van FC Utrecht: ‘Het feit dat FC Utrecht eerder dit seizoen interesse toonde in Jordy, geeft wel aan dat het een jongen is met kwaliteit’, vertelt algemeen directeur Henry van der Vegt op de website van de Brabantse club. ‘Jordy is een fysiek sterke aanvaller. Hij is lastig van de bal te krijgen en heeft in het verleden bewezen een doelpunt te kunnen maken. Hij heeft aangegeven zich graag verder te willen ontwikkelen en staat te popelen om aan de slag te gaan.’

Brouwer doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, alvorens hij in januari 2007 door Liverpool werd opgepikt. Overzees tekende Brouwer een contract voor vier seizoenen. In het beloftenelftal van The Reds kwam Brouwer in twee jaar tijd tot 32 optredens. Hierin kwam de geboren Hagenaar tot negen doelpunten. Tot een debuut in de hoofdmacht van Liverpool kwam het tot op heden niet.

Related posts