Van der Vaart en Heitinga in Spaans ‘horror’ elftal

De voormalige Ajacieden Rafael van der Vaart en John Heitinga hebben vooralsnog weinig indruk gemaakt in de Primera División. Beide Oranje-internationals zijn gekozen in het zogenaamde Horror Team.

Marca publiceerde een elftal met spelers die volgens het sportdagblad in de eerste seizoenhelft een ‘nachtmerrie’ waren in de Primera División. Ze waren onzichtbaar of voldeden nauwelijks aan de verwachtingen, aldus de Madrileense krant, die de spelers in kwestie aanspoort sportieve ‘wraak te nemen in de tweede seizoenshelft.

In dit horrorelftal hebben Van der Vaart en Heitinga een plaats verdiend. De middenvelder van Real Madrid en de verdediger van Atlético Madrid verkeren in het gezelschap van onder anderen Barcelona’s aanwinst Martín Cáceres, Espanyols doelman Carlos Kameni en Reals linksback Marcelo.

Familiefoto
‘De familiefoto in het Bernabéu was mooi, gevolgd door een paar mooie acties’, begon het juryrapport over Van der Vaart. ‘Maar daarna heeft hij niet veel meer laten zien, inclusief zijn specialiteit: de vrije trappen.’

Fiasco
Het oordeel over Heitinga was een stuk kritischer. ‘Gekomen van Ajax bleek hij een fiasco. Tussen alle vrije trappen en strafschoppen die hij veroorzaakt, vragen de aanhangers zich af of het misschien zijn broer is die bij Atlético speelt.’

Marca’s Horror Team:
Doel: Kameni (Espanyol);
Verdediging: Konko (Sevilla), Heitinga (Atlético), Cáceres (Barcelona), Marcelo (Real);
Middenveld: Smiljanic (Espanyol), vdVaart (Real), Guerrón (Getafe), Acosta (Sevilla);
Aanval: Keita (Real Mallorca), Omar Bravo (Deportivo La Coruña).

Related posts